Tartalom
Partnereink
Védikus asztrológia

A jóga atyja, a bölcs Patangali azt mondta: „ A fájdalom, amit még nem is érzünk elkerülhető és el is kell kerülni.”

A Vedic Jyotish – más szóval Védikus Asztrológia - egy ősi indiai tudomány, mely meghatározza a bolygók mozgásának hatásait a Földön az emberekre és más fajokra vonatkozóan. Az asztrológia a Tantrának, a Jógána és az Ajurvédána szerves részét képezi, az asztrológia tudománya nélkül mindezek hiányosak maradnának. A Védikus Asztrológia öt elem jelenlétét határozza meg, úgy mint a föld, víz, tűz, levegő és az égbolt, melyek a makro kozmoszt alkotják; míg a hét csakra a mikro kozmoszt - azaz bennünket, embereket foglal magában.

A hiedelemmel ellentétben, a Védikus Asztrológia nem csupán a jövőben bekövetkező eseményeket jósolja meg, hanem ennek valódi jelentősége az adott ember alapos megismerésében rejlik. Segít megismerni az egyén személyiségének pozitív és negatív tulajdonságait. Megmutatja az adott személy erős és gyenge pontjait, figyelembe véve egyéni-, társadalmi-, érzelmi- és anyai helyzetét.

A Védikus Astrológia az ember életének 120 évét különböző bolygók hatása alá sorolja. Ezen éveinket 9 bolygó befolyásolja a következő sorrenben: Nap, Hold, Mars, Ráhu, Jupiter, Szaturnusz, Merkúr, Ketu és a Vénusz. Leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy az asztrológia a karma jógát tükrözi. (A karma jóga tehát kapcsolatban van tetteinkkel és azok gyümölcseivel.)

Az asztrológia a mikrokozmoszon át fejti ki hatását a makrokozmoszra. A védikus horoszkóp vizsgálja a közöttük történő energiacserét, mely a személyiségben, a tudatban, a vagyonban, az emberi kapcsolatokban, az egészségben, a spirituális előrehaladásban, az élvezetben, a munkában, az eredményekben és a veszteségekben, stb. jelenik meg.

Az asztrológia nem tud megakadályozni semmilyen eseményt, mely a szerencsétlenséggel kapcsolatos, de védelmet nyújt a veszteség, a kár minimalizálásával, úgy ahogyan egy esernyő védelmet nyújt az esőben sétáló embernek. Megoldást kínál azokra az akadályokra, melyek keresztezik utunkat a sikerhez azáltal, hogy rávilágítanak a tudatra és eloszlatják a sötétséget az életünkből. Ezért jelenti a Jyotish (asztrológia) az utat a fényhez szanszkritul.

A nyugati asztrológiával szemben a védikus asztrológia megoldást kínál a különböző problémákra drágakövek, gyógykészítmények, imák segítségével és a csakrák aktiválásával.

Mukesh Kothari

Részvétel jelzése